Rijopleiding vrachtwagenrijbewijs C1

//Rijopleiding vrachtwagenrijbewijs C1
Rijopleiding vrachtwagenrijbewijs C12018-05-10T08:26:25+00:00

In 1 dag je vrachtwagenrijbewijs C1 bij rijschool Theo van Bentum!

Sinds 2013 organiseren wij unieke rijopleidingen door héél Nederland met als motto:’’s Morgens beginnen, ’s middags geslaagd!’

Om heel gericht naar het behalen van je vrachtwagenrijbewijs C1 toe te werken, maken we bij aanmelding een complete planning voor je rijopleiding.

De theorie

Je begint de cursus met 2 theorie-examens. Eén examen gaat over verkeer & techniek, het andere over administratie. Beide examens worden bij voorkeur ingepland op dezelfde dag en bestaan uit 40 meerkeuzevragen.
Je kunt je hier goed op voorbereiden met behulp van ons zelfstudiepakket en internettraining. Met een half uur studie per dag, kun je in vier weken klaar zijn. Dit kan uiteraard sneller, dat is afhankelijk van je studietempo.

Tijdens de voorbereiding op de 2 theorie-examens moet je een medische keuring voor rijbewijs C1 aanvragen, dit kan bij een ARBO arts.

De praktijk

Na het behalen van de theorie-examens, kunnen we aan de slag! We beginnen de praktijkdag met een stukje theorie. Die gaat over het lezen van het kenteken. We lopen een rondje om de vrachtwagen en kijken even onder de motorkap (dagelijkse controlehandelingen). Ten slotte controleren we samen de verlichting.

Dan starten we met de praktijk-rijopleiding. De opleiding wordt individueel gegeven en duurt in totaal zes uur. In die zes uur behandelen we alle bijzondere verrichtingen. We gaan een stukje rijden binnen en buiten de bebouwde kom en we laten je kennismaken met de eigenschappen van de lichte vrachtwagen bijvoorbeeld; de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen i.v.m de grotere wielbasis (Iveco Daily) Zie ook: https://rijschoolvanbentum.nl/rijschool-nieuws/2017/nieuwe-iveco-voor-toenemende-vraag-camper-rijbewijzen

De praktijkdag wordt afgesloten met het praktijkexamen C1 bij het CBR. Ben je geslaagd? Dan kun je bij het gemeentehuis je rijbewijs gaan halen!

Het is mogelijk om rijbewijs C1 te voorzien van de Code 95 lees hierover verder: https://rijschoolvanbentum.nl/code-95/rijbewijs-traject/

De rijopleiding vrachtwagenrijbewijs C1 wordt gegeven in:
Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Asten, Barendrecht, Berkel Enschot, Breda, Dalfsen, Dordrecht, Elsloo, Eindhoven, Goes, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hoogeveen, Landgraaf, Leeuwarden, Leiden, Leusden, Meppel, Nijmegen, Nederweert, Oss,  Oosterhout, Rogat, Rotterdam, s’Hertogenbosch, Stein, Waddinxveen, Sittard, Spijkenisse, Susteren, Tiel, Utrecht, Valkenswaard, Weert, Zaandam, Zwolle.

Wil je weten of we ook bij jou in de buurt komen voor de rijopleiding vrachtwagenrijbewijs C? Neem dan contact met ons op.

Prijs: € 1.225,= p.p. ex. BTW

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
13.00u CBR praktijkexamen vrachtauto rijbewijs C1

Voor het aanhanger rijbewijs C1E dien je medisch gekeurd te worden bij een ARBO arts.
Daarnaast moet je een eigen verklaring downloaden voor rijbewijs C/C1 met je DIGID code op mijn.cbr.nl. Deze verklaring kun je ook kopen in ieder gemeentehuis.

INDIVIDUELE RIJOPLEIDING
1 Zelfstudiepakket met internet training
1 Theorie examen RV1L (verkeer + techniek)
1 Theorie examen R2C (administratie)
6 uur individuele rijles met aansluitend het praktijkexamen

Lees meer over het rijbewijs C1 in onze informatiebrochure.

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Soorten vrachtwagenrijbewijzen

Het ‘gewone’ vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kg. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg). De nieuwe regels voor het vrachtwagenrijbewijs gelden sinds 19 januari 2013.

Rijden met een aanhanger

Met een rijbewijs C en C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.

Bron: rijksoverheid