Duo rijopleiding rijbewijs C1

//Duo rijopleiding rijbewijs C1
Duo rijopleiding rijbewijs C12018-05-10T08:34:50+00:00

In 1 dag je vrachtwagenrijbewijs C1 bij rijschool Theo van Bentum!

Sinds 2013 organiseren wij unieke duo-rijopleidingen door héél Nederland met als motto:’ ’s Morgens beginnen, ’s middags geslaagd!’

Om heel gericht naar het behalen van je vrachtwagenrijbewijs C1 toe te werken, maken we bij aanmelding een complete planning voor je rijopleiding.

De theorie

Je begint de cursus met 2 theorie-examens. Een examen gaat over verkeer & techniek, het andere examen gaat over administratie. Beide examens worden, indien mogelijk, ingepland op dezelfde dag en bestaan uit 40 meerkeuzevragen.
Je kunt je hier goed op voorbereiden met behulp van ons zelfstudie pakket en internettraining. Bij een half uur zelfstudie per dag, ben je gemiddeld een week of 4 aan het leren. Uiteraard kan het sneller, dat is afhankelijk van je studietempo.

Tijdens de voorbereiding op de 2 theorie-examens moet je een medische keuring voor rijbewijs C1 bij een ARBO arts aanvragen.

De praktijk

Na het behalen van de theorie-examens kunnen we aan de slag in de praktijk, die wordt gegeven aan 2 cursisten. We beginnen deze praktijkdag met een stukje theorie. Dit gaat over het lezen van het kenteken. We lopen een rondje om de vrachtwagen en kijken even onder de motorkap (dagelijkse controlehandelingen). Ten slotte controleren we samen de verlichting.

Dan starten we met de rijopleiding. In totaal lessen we maar liefst 6 uur. In die tijd  behandelen we alle bijzondere verrichtingen. We gaan een stukje rijden binnen en buiten de bebouwde kom. En we laten je kennismaken met de eigenschappen van de lichte vrachtauto (Iveco Daily) bijvoorbeeld; de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen i.v.m de grotere wielbasis.

De praktijkdag wordt afgesloten met het praktijkexamen C1 bij het CBR. Ben je geslaagd? Dan kun je bij het gemeentehuis je rijbewijs ophalen.

De duo-rijopleiding vrachtwagenrijbewijs C1 wordt gegeven in:
Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Asten, Barendrecht, Berkel Enschot, Breda, Dalfsen, Dordrecht, Eindhoven, Goes, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hoogeveen, Leeuwarden, Leiden, Leusden, Meppel, Nijmegen, Oss,  Oosterhout, Rogat, Rotterdam, s’Hertogenbosch, Waddinxveen, Sittard, Spijkenisse, Susteren, Tiel, Utrecht, Valkenswaard, Venlo, Weert, Zaandam, Zwolle.

Wil je weten of we ook bij jou in de buurt komen voor de rijopleiding vrachtwagenrijbewijs C1? Neem dan contact met ons op.

Prijs: € 1.015,= p.p. ex. BTW

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
13.00u 1e CBR praktijkexamen vrachtauto rijbewijs C1
14.30u 2e CBR praktijkexamen vrachtauto rijbewijs C1

Voor het aanhanger rijbewijs C1E dien je medisch gekeurd te worden bij een ARBO arts.
Daarnaast moet je een eigen verklaring downloaden voor rijbewijs C/C1 met je DIGID code op mijn.cbr.nl. Deze verklaring kun je ook kopen in ieder gemeentehuis.

1 Zelfstudiepakket met internet training
1 Theorie examen RV1L (verkeer + techniek)
1 Theorie examen R2C (administratie)
6 uur duo rijles met aansluitend het praktijkexamen (lessen met medecursist)

Lees meer over het rijbewijs C1 in onze informatiebrochure.

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Soorten vrachtwagenrijbewijzen

Het ‘gewone’ vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kg. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg). De nieuwe regels voor het vrachtwagenrijbewijs gelden sinds 19 januari 2013.

Rijden met een aanhanger

Met een rijbewijs C en C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.

Bron: rijksoverheid