3-daagse-rijopleiding-rijbewijs-c

//3-daagse-rijopleiding-rijbewijs-c
3-daagse-rijopleiding-rijbewijs-c 2017-12-14T16:13:55+00:00

Haal nu in 3 dagen je vrachtauto rijbewijs C bij rijschool Theo van Bentum!

Rijschool van Bentum organiseert een complete unieke 3-daagse  rijopleiding voor het vrachtauto/ vrachtwagen rijbewijs C met als motto “vandaag beginnen, overmorgen geslaagd!”

Om gericht naar je vrachtauto/vrachtwagen rijbewijs C te werken plannen wij de volledige rijopleiding bij aanmelding.

Je begint de cursus met 2 theorie examens. Het ene theorie examen RV1 gaat over verkeer & techniek en het andere theorie examen gaat over administratie R2C of V2C afhankelijk of het vrachtwagen rijbewijs C gebruikt wordt voor Hobby of voor Beroeps Chauffeur. Beide theorie examens worden meestal geboekt op de zelfde dag. voor het traject als beroeps chauffeur komt er dit nog bij https://rijschoolvanbentum.nl/code-95/rijbewijs-traject/

Je kunt je hier goed op voor bereiden door ons zelfstudie pakket met internet training. Bij een uur zelfstudie per dag ben je hiervoor gemiddeld een week of 4 aan het leren. Uiteraard kan het sneller, maar dat is afhankelijk van het studietempo dat je zelf hanteert. Wil jij wat meer hulp…? Boek dan een 3-daagse theorie opleiding voor info of datums lees hier verder https://rijschoolvanbentum.nl/vrachtauto-rijbewijs/theorie-opleidingen-rijbewijs-c-en-rijbewijs-c1/

Tijdens de voorbereiding op de 2 of 3 theorie examens dien je een medische rijbewijs keuring af te spreken voor rijbewijs C bij een ARBO arts.

Na het behalen van de theorie examens kunnen we aan de slag in de praktijk.

We beginnen de 3 daagse rijopleiding voor het vrachtwagen rijbewijs C met een stukje theorie, onder andere over het lezen van het kenteken. Ook lopen we een rondje rond de vrachtauto en kijken even onder de motorkap en controleren samen de verlichting. Dan leren we jouw m.b.v. ons uniek stappenplan hoe je gemakkelijk met een vrachtauto door het verkeer beweegt.

In totaal lessen we 3 hele dagen. In die 3 dagen behandelen we alle bijzondere verrichtingen, gaan we een stukje rijden binnen en buiten de bebouwde kom en laten we je kennismaken met de eigenschappen van de vrachtauto. Denk daarbij aan de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen in verband met de grote wielbasis van een vrachtauto.

De 3-daagse praktijkopleiding is een individuele rijopleiding en wordt gegeven in héél Nederland. Je rijdt met een Daf 85 automaat en aansluitend aan het einde van lesdag 3 is het praktijkexamen C gepland bij het CBR.

De theorie examens kunnen worden afgenomen in vrijwel iedere plaats waar het CBR een theoriecentrum heeft.

De praktijk opleiding voor het vrachtauto rijbewijs C wordt gegeven in Asten, Arnhem, Apeldoorn, Amsterdam, Barendrecht, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Heerlen, Hoogeveen, Tiel, Tilburg, Leiden, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Nederweert, Oss, Oosterhout, Rotterdam, Rogat, s’Hertogenbosch, Sittard, Susteren, Utrecht, Venlo, Waddinxveen, Weert en Zwolle.

Staat jouw plaats er niet bij? Weten of we ook bij jou in de buurt kunnen komen voor de rijopleiding vrachtauto/vrachtwagen rijbewijs C? Neem dan even contact met ons op.

De kosten (theorie + praktijk) voor deze unieke en complete 3-daagse opleiding bedragen € 2485,- exclusief BTW.

Alleen praktijk voor het vrachtauto c rijbewijs volgen? Ook dat is mogelijk. De kosten van alleen een praktijktraining + praktijkexamen bedragen € 2.075,-=exclusief BTW.

DAGINDELING LESDAG 1:

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
10.15u vervolg lesdag
12.00u middagpauze
12.20u vervolg lesdag
15.30u einde lesdag

DAGINDELING LESDAG 2

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
10.15u vervolg lesdag
12.00u middagpauze
12.20u vervolg lesdag
15.30u einde lesdag

DAGINDELING LESDAG 3

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
10.15u vervolg lesdag
12.45u einde lesdag
13.00u praktijkexamen kandidaat

  • Voor het vrachtauto rijbewijs C dien je medisch gekeurd te worden bij een ARBO arts
  • Ook moet je een eigen verklaring downloaden voor het rijbewijs C met je DIGID code op mijn.cbr.nl. Je kunt de eigen verklaring ook kopen in ieder gemeentehuis
  • 1 Zelfstudiepakket met internet training
  • 1 Theorie examen RV1 (verkeer + techniek)
  • 1 Theorie examen R2C (administratie) of V2C als je beroepschauffeur wilt worden
  • 3 daagse rijopleiding met aansluitend het praktijkexamen

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Soorten vrachtwagenrijbewijzen

Het ‘gewone’ vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kg. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg). De nieuwe regels voor het vrachtwagenrijbewijs gelden sinds 19 januari 2013.

Rijden met een aanhanger

Met een rijbewijs C en C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.

Bron: rijksoverheid