3-daagse-rijopleiding-rijbewijs-C

//3-daagse-rijopleiding-rijbewijs-C
3-daagse-rijopleiding-rijbewijs-C2018-05-10T08:22:00+00:00

In 3 dagen je vrachtwagenrijbewijs C bij rijschool Theo van Bentum!

Rijschool van Bentum organiseert een complete unieke 3-daagse rijopleiding voor het vrachtwagenrijbewijs C met als motto: ‘Vandaag beginnen, overmorgen geslaagd!’

Om heel gericht naar het behalen van je vrachtwagenrijbewijs C toe te werken, maken we bij aanmelding direct een complete planning voor je rijopleiding.

De theorie

Je begint de cursus met 2 theorie-examens. Het examen RV1 gaat over verkeer & techniek. Het andere examen R2C of V2C , gaat over administratie. Welk theorie-examen je doet is afhankelijk van het feit of je het vrachtwagenrijbewijs gebruikt voor hobby- of  als beroepschauffeur. Beide examens worden bij voorkeur ingepland op dezelfde dag.
Voor het traject van beroepschauffeur komt er het volgende bij: https://rijschoolvanbentum.nl/code-95/rijbewijs-traject/

Je kunt je goed voorbereiden op de theorie-examens met behulp van het zelfstudie pakket en de internettraining. Bij één uur zelfstudie per dag ben je gemiddeld  binnen vier weken klaar. Uiteraard kan het sneller, dat is afhankelijk van je studietempo.

Wil jij meer hulp? Boek dan een 3-daagse theorieopleiding, Voor info en datums lees hier verder: https://rijschoolvanbentum.nl/vrachtauto-rijbewijs/theorie-opleidingen-rijbewijs-c-en-rijbewijs-c1/

De theorie-examens kunnen worden afgenomen in vrijwel iedere plaats waar het CBR een theoriecentrum heeft.

Tijdens de voorbereiding op de theorie-examens moet je een afspraak maken met een ARBO arts voor de medische keuring voor rijbewijs C.

De praktijk

Na het behalen van de theorie-examens kunnen we aan de slag in de praktijk. We beginnen de 3-daagse rijopleiding met een stukje theorie, onder andere over het lezen van het kenteken. Ook lopen we een rondje rond de vrachtwagen, kijken we even onder de motorkap en controleren we samen de verlichting. Daarna leren we je met behulp van ons unieke stappenplan, hoe jij je gemakkelijk met een vrachtwagen door het verkeer beweegt.

In totaal lessen we 3 dagen. In die dagen behandelen we alle bijzondere verrichtingen, gaan we een stukje rijden binnen en buiten de bebouwde kom en laten we je kennismaken met de eigenschappen van de vrachtwagen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen in verband met de grote wielbasis van een vrachtwagen.

De 3-daagse praktijkopleiding is een individuele rijopleiding die wordt gegeven in heel Nederland. Je rijdt met een Daf CF 75 of 85 0f de XF 450 automaat, aansluitend aan lesdag 3 is het praktijkexamen C gepland bij het CBR.

De praktijkopleiding voor het vrachtwagenrijbewijs C wordt gegeven in:  Asten, Arnhem, Apeldoorn, Amsterdam, Barendrecht, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Heerlen, Hoogeveen, Tiel, Tilburg, Leiden, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Nederweert, Oss, Oosterhout, Rotterdam, Rogat, ‘s-Hertogenbosch, Sittard, Susteren, Utrecht, Venlo, Waddinxveen, Weert en Zwolle.

Wil je weten of we ook bij jou in de buurt komen voor de rijopleiding vrachtwagenrijbewijs C? Neem dan even contact met ons op.

De kosten (theorie + praktijk) voor deze unieke en complete 3-daagse opleiding bedragen zijn tijdelijk van € 2485,- voor € 2160,- exclusief BTW.

Alleen praktijk voor het vrachtwagen c rijbewijs volgen? Ook dat is mogelijk. De kosten van alleen een praktijktraining + praktijkexamen bedragen € 2.075,– voor € 1750,- exclusief BTW.

DAGINDELING LESDAG 1:

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
10.15u vervolg lesdag
12.00u middagpauze
12.20u vervolg lesdag
15.30u einde lesdag

DAGINDELING LESDAG 2

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
10.15u vervolg lesdag
12.00u middagpauze
12.20u vervolg lesdag
15.30u einde lesdag

DAGINDELING LESDAG 3

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
10.15u vervolg lesdag
12.45u einde lesdag
13.00u praktijkexamen kandidaat

  • Voor het vrachtauto rijbewijs C dien je medisch gekeurd te worden bij een ARBO arts
  • Ook moet je een eigen verklaring downloaden voor het rijbewijs C met je DIGID code op mijn.cbr.nl. Je kunt de eigen verklaring ook kopen in ieder gemeentehuis
  • 1 Zelfstudiepakket met internet training
  • 1 Theorie examen RV1 (verkeer + techniek)
  • 1 Theorie examen R2C (administratie) of V2C als je beroepschauffeur wilt worden
  • 3 daagse rijopleiding met aansluitend het praktijkexamen

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Soorten vrachtwagenrijbewijzen

Het ‘gewone’ vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kg. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg). De nieuwe regels voor het vrachtwagenrijbewijs gelden sinds 19 januari 2013.

Rijden met een aanhanger

Met een rijbewijs C en C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.

Bron: rijksoverheid