2-daagse rijopleiding rijbewijs C

//2-daagse rijopleiding rijbewijs C
2-daagse rijopleiding rijbewijs C 2017-12-14T16:10:22+00:00

Haal nu in 2 dagen je vrachtauto rijbewijs C bij rijschool Theo van Bentum!

Rijschool van Bentum organiseert een unieke complete rijopleiding voor het vrachtauto rijbewijs C met als motto “vandaag beginnen, morgen geslaagd!”

Om gericht naar je vrachtauto rijbewijs C te werken plannen wij de volledige rijopleiding bij aanmelding.

Je begint de cursus met 2 theorie examens. Het ene examen gaat over verkeer & techniek en het andere examen gaat over de voertuig administratie denk daarbij aan gebruik tachograaf, rij en rusttijden wet, vrachtbrieven etc. Beide theorie examens worden meestal geboekt op de zelfde dag.
1 bestaat uit 50 meerkeuze vragen en de ander uit 40.

Je kunt je hier goed op voor bereiden middels ons zelfstudie pakket met internet training. Bij een uur zelfstudie per dag ben je hiervoor gemiddeld een week of 4 aan het leren. Uiteraard kan het sneller, maar dat is afhankelijk van het studietempo dat je zelf hanteert.

Tijdens de voorbereiding op de 2 theorie examens dien je een medische rijbewijs keuring af te spreken voor rijbewijs C bij een ARBO arts.

Na het behalen van de theorie examens kunnen we aan de slag in de praktijk, heb je nog geen werk dan helpen we je graag verder door je aan te bieden bij diverse transportondernemingen.

We beginnen beide dagen met een stukje theorie, onder andere over het lezen van het kenteken. Ook lopen we een rondje rond de vrachtauto en kijken even onder de motorkap en controleren samen de verlichting. Dan starten we met de 2 daagse praktijk rijopleiding.

In totaal lessen we 2 hele dagen.  In die 2 dagen behandelen we alle bijzondere verrichtingen, gaan we een stukje rijden binnen en buiten de bebouwde kom en laten we je kennismaken met de eigenschappen van de vrachtauto. Denk daarbij aan de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen in verband met de grote wielbasis van een vrachtauto.

De 2-daagse praktijkopleiding wordt gegeven in héél Nederland en afgesloten met het praktijkexamen C bij het CBR/CCV dit kan ook op je eigen locatie indien er meerdere deelnemers zijn. Eenmaal geslaagd dan kun je bij de gemeente je rijbewijs gaan aanvragen.

De theorie examens kunnen worden afgenomen in vrijwel iedere plaats in Nederland waar het CBR een theoriecentra heeft.

De praktijk opleiding voor het vrachtauto rijbewijs C wordt gegeven in Amsterdam, Asten, Arnhem, Barendrecht, Breda, Deventer, Dalfsen, Dordrecht,  Eindhoven, Elsloo, Groningen, Goes, Heerlen, Helmond, Tiel, Tilburg, Leiden, Landgraaf, Leeuwarden, Maastricht, Nederweert, Nijmegen, Oosterhout, Oss, Rotterdam, Rogat, s’Hertogenbosch, Sittard, Someren, Stein, Susteren, Utrecht, Valkenswaard, Venlo, Weert en Zwolle.

Staat jouw plaats er niet bij? Weten of we ook bij jou in de buurt kunnen komen voor de rijopleiding vrachtauto rijbewijs C? Neem dan even contact met ons op.

De kosten (theorie + praktijk) voor deze unieke en complete 2-daagse opleiding bedragen € 1.960,= exclusief BTW.

Alleen praktijk voor het vrachtauto c rijbewijs volgen? Ook dat is mogelijk. De kosten van alleen een praktijktraining + praktijkexamen bedragen € 1.550,=!

DAGINDELING LESDAG 1:

07.00u            aanvang lesdag
10.00u            koffie
10.15u            vervolg lesdag
12.00u            middagpauze
12.30u            vervolg lesdag
15.30u            einde lesdag

DAGINDELING LESDAG 2

07.00u            aanvang lesdag
10.00u            koffie
10.15u            vervolg ledag
12.00u            korte pauze
12.15u            vervolg lesdag
14.15u            einde lesdag
14.25u            praktijkexamen vrachtauto rijbewijs C bij CBR

  • Voor het vrachtauto rijbewijs C dien je medisch gekeurd te worden bij een ARBO arts
  • Ook moet je een eigen verklaring downloaden voor het rijbewijs C met je DIGID code op mijn.cbr.nl. Je kunt de eigen verklaring ook kopen in ieder gemeentehuis
  • 1 Zelfstudiepakket met internet training
  • 1 Theorie examen RV1 (verkeer + techniek)
  • 1 Theorie examen R2C (administratie) of V2C als je beroepschauffeur wilt worden
  • 2 daagse rijopleiding met aansluitend het praktijkexamen

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Soorten vrachtwagenrijbewijzen

Het ‘gewone’ vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kg. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg). De nieuwe regels voor het vrachtwagenrijbewijs gelden sinds 19 januari 2013.

Rijden met een aanhanger

Met een rijbewijs C en C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.

Bron: rijksoverheid