In 2 dagen je vrachtwagenrijbewijs C bij rijschool van Bentum!

Rijschool van Bentum organiseert een unieke complete rijopleiding voor het vrachtwagenrijbewijs C met als motto: ‘Vandaag beginnen, morgen geslaagd!’

Om heel gericht naar het behalen van je vrachtwagenrijbewijs C toe te werken, maken we bij aanmelding een complete planning voor je rijopleiding .

De Theorie

Voor je aan de 2-daagse praktijkopleiding begint start je met de theorie-examens: 1. verkeer & techniek en 2. voertuig- administratie. Onderdelen die behandeld worden zijn: gebruik tachograaf, rij- en rusttijden wet, vrachtbrieven e.d..
De examens bestaan uit 40 en 50 meerkeuzevragen. Ze worden bij voorkeur ingepland op dezelfde dag.

Je kan je hier goed op voorbereiden met behulp van het zelfstudiepakket en de internettraining. Met één uur studie per dag, kun je in vier werken klaar zijn. Het kan uiteraard sneller, dat is afhankelijk van je studietempo.

Tijdens de voorbereiding op de theorie-examens moet je een afspraak maken met een ARBO arts voor de medische keuring voor rijbewijs C.
De theorie-examens kunnen worden afgenomen in vrijwel iedere plaats waar het CBR een theoriecentrum heeft.

De praktijk

De 2-daagse praktijkopleiding beginnen we met nog een stukje theorie, onder andere over het lezen van het kenteken. Ook lopen we een rondje om de vrachtwagen. We kijken even onder de motorkap en controleren samen de verlichting. Dan starten we met de rijopleiding. We lessen in totaal twee dagen.

Tijdens de opleiding behandelen we alle bijzondere verrichtingen. We gaan een stukje rijden binnen en buiten de bebouwde kom. En we laten we je kennismaken met de eigenschappen van de vrachtwagen bijvoorbeeld: de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen in verband met de grote wielbasis van een vrachtwagen.

Deze 2-daagse praktijkopleiding wordt gegeven in héél Nederland en afgesloten met het praktijkexamen C bij het CBR/CCV. Dit kan ook op je eigen locatie, indien er meerdere deelnemers zijn. Ben je geslaagd? Dan kun je bij de gemeente je rijbewijs gaan halen.

Heb je nog geen werk? We helpen je graag verder door je aan te bieden bij diverse transportondernemingen.

De praktijkopleiding voor het vrachtwagenrijbewijs C wordt gegeven in: Amsterdam, Asten, Arnhem, Amstenrade, Barendrecht, Breda, Deventer, Dalfsen, Dordrecht,  Eindhoven, Elsloo, Groningen, Goes, Heerlen, Helmond, Tiel, Tilburg, Leiden, Landgraaf, Leeuwarden, Maastricht, Nederweert, Nijmegen, Oosterhout, Oss, Rotterdam, Rogat, s’Hertogenbosch, Sittard, Someren, Stein, Susteren, Utrecht, Valkenswaard, Venlo, Weert en Zwolle.

Wil je weten of we ook bij jou in de buurt komen voor de rijopleiding vrachtwagenrijbewijs C? Neem dan contact met ons op.

De kosten (theorie + praktijk) voor deze unieke en complete 2-daagse opleiding bedragen € 2.260,-

Alleen praktijk voor het vrachtwagen c rijbewijs volgen? Dat is ook mogelijk! De kosten van alleen een praktijktraining + praktijkexamen bedragen € 1.805,-

* Genoemde prijzen zijn excl. BTW, particulieren betalen geen BTW
* SOOB subsidie mogelijk

DAGINDELING LESDAG 1:

07.00u            aanvang lesdag
10.00u            koffie
10.15u            vervolg lesdag
12.00u            middagpauze
12.30u            vervolg lesdag
15.30u            einde lesdag

DAGINDELING LESDAG 2

07.00u            aanvang lesdag
10.00u            koffie
10.15u            vervolg lesdag
12.00u            middagpauze
12.30u            vervolg lesdag
15.30u            einde lesdag

DAG 3 EXAMEN

Examentijden: 08:00/09:30/11:00/12:55/14:25

  • Voor het vrachtauto rijbewijs C dien je medisch gekeurd te worden bij een ARBO arts
  • Ook moet je een eigen verklaring downloaden voor het rijbewijs C met je DIGID code op mijn.cbr.nl. Je kunt de eigen verklaring ook kopen in ieder gemeentehuis
  • 1 Zelfstudiepakket met internet training
  • 1 Theorie examen RV1 (verkeer + techniek)
  • 1 Theorie examen R2C (administratie) of V2C als je beroepschauffeur wilt worden
  • 2 daagse rijopleiding met aansluitend het praktijkexamen

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Soorten vrachtwagenrijbewijzen

Het ‘gewone’ vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kg. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg). De nieuwe regels voor het vrachtwagenrijbewijs gelden sinds 19 januari 2013.

Rijden met een aanhanger

Met een rijbewijs C en C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.

Bron: rijksoverheid