Altijd al je vrachtwagen rijbewijs willen halen!

Rijschool Theo van Bentum organiseert al vanaf 1986 de beste rijopleidingen met visie!

Rijschool Theo van Bentum verzorgt opleidingen voor het C en C1 vrachtwagenrijbewijs door het hele land! Dit doen wij al vanaf 1986 zeer succesvol door cursussen met een visie!

Vrachtwagenrijbewijs in drie dagen!

Waar je ook woont, bij Rijschool van Bentum haal je in slechts 1, 2 of 3 dagen je rijbewijs C of C1. Dat is ideaal als  je direct aan de slag wil. Door onze unieke aanpak ben je binnen enkele dagen klaar! Afhankelijk van je keuze,  duurt het traject 1,2 of 3 dagen. In de tijd die je bij ons lest brengen we je alle facetten bij die je nodig hebt om veilig de weg op te gaan.

Onze opleidingen:

Vrachtwagenrijbewijs, de eisen.
Voordat je het vrachtwagenrijbewijs in de pocket hebt, moet je aan een aantal eisen voldoen. Hieronder lees je welke dit zijn voor rijbewijs C en C1.

Voor het C-rijbewijs (het rijbewijs voor campers en vrachtwagens):

  • Theorie- en praktijkexamen is behaald
  • Medische keuring
  • Je moet in bezit zijn van rijbewijs B
  • Je bent minimaal 21 jaar oud
  • In combinatie met vakbekwaamheid (code 95) is de minimum leeftijd 18

Voor het C1-rijbewijs (het rijbewijs voor campers of lichte vrachtwagens met een gewicht tussen de 3.500 en 7.500 kg):

  • Theorie- en praktijkexamen is behaald
  • Medische keuring
  • Je moet in bezit zijn van rijbewijs B
  • Je bent minimaal 18 jaar oud

Rijschool van Bentum in heel Nederland.

Rijschool van Bentum verzorgt rijopleidingen voor het vrachtwagenrijbewijs in het hele land.de volgende plaatsen: Amsterdam, Arnhem, Asten, Eindhoven, Breda, Barendrecht, ‘’s-Hertogenbosch, Heerlen, Hoogeveen, Leiden, Leusden, Maastricht, Nijmegen, Nederweert, Oss, Oosterhout, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Waddinxveen of Zwolle. Woont u in een andere plaats? Geen probleem, wij verzorgen lessen door het hele land.

 

Informatie van de Rijksoverheid m.b.t. vrachtwagen rijbewijzen.

Er zijn twee varianten van het standaard vrachtwagen rijbewijs: C en C1. Het C vrachtwagen rijbewijs is geldig voor vrachtwagens met een gewicht boven de 3500 kilogram. Sinds januari 2013 gelden er echter nieuwe regels voor het vrachtwagen rijbewijs. Daarmee is de nieuwe C1 categorie in het leven gekomen. Het C1 vrachtwagen rijbewijs is relatief nieuw en is geldig voor campers en lichte vrachtwagens. Zowel met het C als het C1 rijbewijs mag je aanhangers en opleggers aan je vrachtwagen koppelen. Het toegestane gewicht voor een aanhanger of oplegger is hierbij 750 kilogram. Dit maximum wordt berekend als het lege gewicht van de oplegger plus het laadvermogen. Om te rijden met zwaardere opleggers en aanhangers is het CE of C1E rijbewijs verplicht.

Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor gedeeltelijke subsidie bij het behalen van je vrachtwagen rijbewijs in verschillende categorieën. Dit is mogelijk wanneer je in dienst bent bij een flexorganisatie die is aangesloten bij STOOF (De Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche). Om te zien voor welke categorieën er eventuele subsidie mogelijk is kijk je bij de subsidie mogelijkheden voor het vrachtwagen rijbewijs.