Vrachtauto rijbewijs C en C1

/Vrachtauto rijbewijs C en C1
Vrachtauto rijbewijs C en C1 2017-11-03T13:32:44+00:00

Altijd al je vrachtwagen rijbewijs willen halen!

Altijd al je vrachtwagen rijbewijs willen halen?
Rijschool van Bentum verzorgt opleidingen voor het C en C1 vrachtwagen rijbewijs door het hele land! Waar je ook woont in Nederland, Rijschool  van Bentum maakt het mogelijk om in 1, 2 of 3 dagen je rijbewijs C of C1 te halen. En dat is ideaal wanneer je gelijk aan de slag wil. Door onze unieke aanpak ben je binnen enkele dagen klaar om de weg op te gaan.

Vrachtwagen rijbewijs in drie dagen!
Afhankelijk van de rijopleiding die je wilt volgen is het traject 1,2 of 3 dagen. In de tijd dat je bij ons lest brengen we je alle facetten bij die je nodig hebt om veilig met je vrachtwagen de weg op te gaan. Dat doen we al succesvol sinds 1986, met cursussen waar een visie achter zit.

Bekijk hier onze opleidingen:

Vrachtwagen rijbewijs: de eisen
Voordat je je vrachtwagen rijbewijs in de pocket hebt, moet je eerst aan een aantal eisen voldoen. Deze eisen staan hieronder vermeld voor rijbewijzen C en C1, zodat je precies weet wat de benodigdheden zijn voordat je officieel je vrachtwagen rijbewijs kan ophalen.

Voor het C-rijbewijs (het rijbewijs voor campers en vrachtwagens):
• Theorie- en praktijkexamen behaald
• Medische keuring
• Je moet in bezit zijn van rijbewijs B
• Je bent minimaal 21 jaar oud
• In combinatie met vakbekwaamheid (code 95) is de minimum leeftijd 18

Voor het C1-rijbewijs (het rijbewijs voor campers of lichte vrachtwagens met een gewicht tussen de 3.500 en 7.500 kg:
• Theorie- en praktijkexamen behaald
• Medische keuring
• Je moet in bezit zijn van rijbewijs B
• Je bent minimaal 18 jaar oud

Informatie van de Rijksoverheid m.b.t. vrachtwagen rijbewijzen
Er zijn twee varianten van het standaard vrachtwagen rijbewijs: C en C1. Het C vrachtwagen rijbewijs is geldig voor vrachtwagens met een gewicht boven de 3500 kilogram. Sinds januari 2013 gelden er echter nieuwe regels voor het vrachtwagen rijbewijs. Daarmee is de nieuwe C1 categorie in het leven gekomen. Het C1 vrachtwagen rijbewijs is relatief nieuw en is geldig voor campers en lichte vrachtwagens. Zowel met het C als het C1 rijbewijs mag je aanhangers en opleggers aan je vrachtwagen koppelen. Het toegestane gewicht voor een aanhanger of oplegger is hierbij 750 kilogram. Dit maximum wordt berekend als het lege gewicht van de oplegger plus het laadvermogen. Om te rijden met zwaardere opleggers en aanhangers is het CE of C1E rijbewijs verplicht.
Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor gedeeltelijke subsidie bij het behalen van je vrachtwagen rijbewijs in verschillende categorieën. Dit is mogelijk wanneer je in dienst bent bij een flexorganisatie die is aangesloten bij STOOF (De Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche). Om te zien voor welke categorieën er eventuele subsidie mogelijk is kijk je bij de subsidie mogelijkheden voor het vrachtwagen rijbewijs.
Wil je eerst liever een proefles volgen voor je vrachtwagen rijbewijs?
Dat kan. Rijschool Theo van Bentum verzorgt rijopleidingen voor het vrachtwagen rijbewijs in Amsterdam, Arnhem, Asten, Eindhoven, Breda, Barendrecht, ‘s-Hertogenbosch, Heerlen, Hoogeveen, Leiden, Leusden, Maastricht, Nijmegen, Nederweert, Oss, Oosterhout, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Waddinxveen of Zwolle. Ook andere plaatsen zijn uiteraard mogelijk in overleg. Indien je vragen hebt kun je onze FAQ-pagina bezoeken, hier staat waarschijnlijk wel een antwoord voor je tussen. Je kunt ons ook telefonisch bereiken via 06 50 53 63 74 voor een afspraak, of om eventuele overige vragen te stellen.

Rijschool van Bentum verzorgt opleidingen voor het  C en C1 vrachtauto rijbewijs door het hele land!
Waar je ook woont in Nederland, rijschool van Bentum maakt het mogelijk om in 1, 2 of 3 dagen je rijbewijs C of C1 te halen.
Afhankelijk van de rijopleiding die je wilt volgen is het traject 1,2 of 3 dagen. In de tijd dat je bij ons lest brengen we je alle facetten bij die je nodig hebt om veilig met je vrachtauto de weg op te gaan.

Wil je eerst liever een proefles volgen?

Dat kan. Rijschool van Bentum verzorgt proeflessen voor het vrachtwagen rijbewijs in Nederweert, bel dan even met 06 50 53 63 74 voor een afspraak.

Schrijf je hier direct in voor een proefles vrachtauto rijbewijs voor slechts € 59,=!