Unieke Dagopleiding Voor De Taxipas

/Unieke Dagopleiding Voor De Taxipas
Unieke Dagopleiding Voor De Taxipas2018-03-15T13:34:40+00:00

Haal Je Taxipas, Taxi Opleiding of Chauffeursdiploma Taxi in 1 dag bij Rijschool Van Bentum!

Rijschool van Bentum organiseert een unieke complete Taxi Opleiding voor de Taxipas met als motto “vandaag beginnen, morgen geslaagd!”

Om gericht naar je Taxipas te werken plannen wij de volledige rijopleiding bij aanmelding.

Je begint de cursus met het theorie examen Taxi vakbekwaamheid theorie (TVT). Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Vanaf 1 februari 2017 is de opbouw als volgt: 28 meerkeuzevragen, dan 2 cases met ieder 5 meerkeuzevragen en als laatste 2 meerkeuzevragen over de Routiq maxi Nederland (=officiële kaart die gebruikt wordt tijdens de theorie-examens van de taxi, is landkaart die bij het theorie boek zit). Om te slagen dien je 32 vragen goed te hebben

Je kunt je hier goed op voor bereiden middels ons zelfstudie pakket met internet training. Bij een uur zelfstudie per dag ben je hiervoor gemiddeld een week of 2 aan het leren. Uiteraard kan het sneller, maar dat is afhankelijk van het studietempo dat je zelf hanteert.

Tijdens de voorbereiding op jouw theorie examen voor de Taxipas kun je al het een en ander regelen tbv de aanvraag hiervan bij de KIWA

Na het behalen van het theorie examen kunnen we aan de slag in de praktijk, heb je nog geen werk dan helpen we je graag verder door je aan te bieden bij diverse taxiondernemingen

We beginnen de dag  met 3 ritopdrachten:

  1. Rijden van een CBR-locatie naar een opgegeven bekend object zonder hulpmiddelen (navigatieapparatuur, plattegrond en/of stratenboek).
  2. Rijden van het object naar een opgegeven adres met hulpmiddelen (navigatieapparatuur, plattegrond en/of stratenboek).
  3. Rijden van het adres terug naar het CBR op aanwijzingen van de instructeur.

Tijdens de Taxi Opleiding krijg je verschillende vragen over het omgaan met wensen, behoeften en het gedrag van klanten, technische storingen en afhandeling van ongevallen.

De 1-daagse praktijk Taxi Opleiding wordt gegeven in héél Nederland en afgesloten met het praktijkexamen tbv jouw Taxipas  bij het CBR/CCV dit kan ook op je eigen locatie indien er meerdere deelnemers zijn. Eenmaal geslaagd dan kun je bij de KIWA de Taxipas aanvragen.

De theorie examens kunnen worden afgenomen in vrijwel iedere plaats in Nederland waar het CBR een theoriecentra heeft.

De praktijk Taxi Opleiding voor de taxi pas wordt gegeven in Amsterdam, Asten, Arnhem, Barendrecht, Breda, Deventer, Dalfsen, Dordrecht,  Eindhoven, Elsloo, Groningen, Goes, Heerlen, Helmond, Tiel, Tilburg, Leiden, Landgraaf, Leeuwarden, Maastricht, Nederweert, Nijmegen, Oosterhout, Oss, Rotterdam, Rogat, s’Hertogenbosch, Sittard, Someren, Stein, Susteren, Utrecht, Valkenswaard, Venlo, Weert en Zwolle.

Staat jouw plaats er niet bij? Weten of we ook bij jou in de buurt kunnen komen voor de Taxi Opleiding tbv de Taxipas? Neem dan even contact met ons op.

De kosten (theorie + praktijk) voor deze unieke en complete 1-daagse Taxi Opleiding bedraagt € 749,- exclusief BTW.

Alleen praktijk Taxi Opleiding voor de Taxipas volgen? Ook dat is mogelijk. De kosten van alleen een praktijktraining + praktijkexamen bedraagt € 635,-!

(Particulieren betalen bij ons geen BTW ivm erkenning van CRKBO)

DAGINDELING LESDAG:

07.00u            aanvang lesdag
13.00u            praktijexamen 1
14.25u            praktijkexamen 2
16.00u            einde lesdag

Nodig Taxi pas (chauffeurs kaart) niet voor de examens:

  • Verklaring omtrent het gedrag (niet ouder dan vier maanden). U heeft deze alleen nodig voor het aanvragen van uw chauffeurskaart bij Kiwa Register. U heeft deze niet nodig voor de examens.
  • Geneeskundige verklaring (niet ouder dan vier maanden). U heeft deze alleen nodig voor het aanvragen van uw chauffeurskaart bij KIWA Register. U heeft deze niet nodig voor de examens.

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Hoe vraag ik een chauffeurskaart taxi aan?
U mag alleen werken als taxichauffeur als u een chauffeurskaart (heette eerder chauffeurspas) heeft. U vraagt de chauffeurskaart aan bij Kiwa Register.
Chauffeurskaart aanvragen
U kunt een chauffeurskaart aanvragen bij Kiwa Register, via het online aanvraagformulier. Daarvoor heeft u nodig:
een rijbewijs B;
een Verklaring omtrent het Gedrag voor taxichauffeurs;
een erkend chauffeursdiploma taxi;
een geneeskundige verklaring taxi.
Neem voor meer informatie over de aanvraag en kosten van een chauffeurskaart contact op met Kiwa Register.
Chauffeurskaart defect, beschadigd, verloren of gestolen
Is uw chauffeurskaart of chauffeurspas beschadigd, verloren of gestolen? Dan moet u dit melden bij Kiwa Register. Ook moet u een vervangend document aanvragen.