In navolging van het sluiten van alle CBR centra en de ontwikkelingen ten behoeve van het Corona Virus,  uw gezondheid en de gezondheid van onze medewerkers, hebben wij besloten om alle rijlessen, cursussen en examens tot en met 28 April 2020 te annuleren.

Wij zullen, op deze pagina,  de meest gestelde vragen die ons bereiken met daarbij ons antwoord gaan publiceren. Uiteraard blijft ons kantoor in afgeslankte vorm telefonisch bereikbaar. Indien de situatie het toelaat en de overheid/CBR weer “groen licht geeft” , zullen wij contact opnemen met kandidaten en opdrachtgevers om afstemming te vinden over het vervolg.

Wij betreuren deze maatregel maar gezien de ontwikkelingen willen wij geen risico nemen. We hopen op uw begrip en staan u graag te woord bij eventuele vragen.  088 – 177 1200

CBR informatie (01-04-2020)

In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald.

TOP-internet beperkt bereikbaar
Om een run op examens na 28 april te voorkomen, blijft het reserveren van examens en rijtesten voorlopig niet mogelijk. TOP-internet is beperkt bereikbaar; u kunt wel onder meer uw eigen administratie inzien. Het CBR werkt op dit moment een plan uit voor de herstart van alle examens en toetsen zodra het kan.

Geldigheid theoriecertificaat
Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen, mag de kandidaat met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Het CBR is in overleg met alle relevante partijen om te bepalen hoe lang het theoriecertificaat geldig moet blijven door de maatregelen tegen het coronavirus.

Medische beoordeling gaat door
De afgelasting geldt niet voor iedereen. Stafmedewerkers, medewerkers in kantoorfuncties en medewerkers van de divisie Rijgeschiktheid werken zoveel mogelijk vanuit huis of verspreid over de kantoren. Zo kunnen we zoveel mogelijk klanten blijven helpen met hun medische beoordeling voor het rijbewijs en beperken/minimaliseren we de risico’s.

Code 95 en geldigheid certificaten professionals
Door het afgelasten van alle theorie- en praktijkexamens verloopt mogelijk de geldigheid van certificaten, passen of uitslagen van (toekomstige) beroepschauffeurs of andere professionals. Het CBR heeft de problemen die hierdoor kunnen ontstaan in beeld. Mogelijke oplossingen worden op dit moment onderzocht. Zodra deze duidelijk zijn, zullen wij dit direct bekend maken. Hier leest u hoe Inspectie Leefomgeving en Transport omgaat met de handhaving op de geldigheid van code 95.

Het kabinet heeft ook besloten om de scholen langer dicht te houden. In het verlengde daarvan kunnen fysieke nascholingscursussen voor de code 95 geen doorgang vinden. Binnenkort is hierover meer informatie beschikbaar.

CBR informatie ( 15-03-2020 )

Het CBR neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.
Vanwege de recente ontwikkelingen rondom Corona annuleert CBR in het hele land vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens.

Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart.

Door het besluit om scholen te sluiten, worden de nascholingscursussen voor beroepschauffeurs niet meer geregistreerd. Dit betekent dat de gevolgde cursussen vanaf 17 maart niet meetellen voor de code 95. Dit geldt in ieder geval tot en met 31 maart. CBR handelt hiermee in lijn met de buurlanden. Ook België, Duitsland en Frankrijk hebben de rijexamens afgelast.