In 2 dagen je bus rijbewijs D bij rijschool Van Bentum.

Met deze unieke en complete rijopleiding voor het bus rijbewijs D haal je in 2 dagen je rijbewijs D onder het motto “Vandaag beginnen, morgen geslaagd.“.

Om gericht naar je busrijbewijs D te werken plannen wij de volledige rijopleiding bij aanmelding.

Je begint de cursus met 2 theorie examens. Het ene examen gaat over verkeer & techniek en het andere examen gaat over de bus administratie denk daarbij aan gebruik tachograaf, rij en rusttijden wet etc. Beide theorie examens worden meestal geboekt op de zelfde dag.
En bestaat uit 50 meerkeuze vragen.

Je kunt je hier goed op voor bereiden middels ons zelfstudie pakket met internet training. Bij een uur zelfstudie per dag ben je hiervoor gemiddeld een week of 4 aan het leren. Uiteraard kan het sneller, maar dat is afhankelijk van het studietempo dat je zelf hanteert. Ter ondersteuning kun je ook een 3 daagse theorie cursus volgen zie Theorie Cursus Bus Rijbewijs D

Tijdens de voorbereiding op de 2 theorie examens dien je een medische rijbewijs keuring af te spreken voor bus rijbewijs D bij een ARBO arts.

Na het behalen van de theorie examens kunnen we aan de slag in de praktijk, heb je nog geen werk dan helpen we je graag verder door je aan te bieden bij diverse bus/taxi ondernemingen.

We beginnen beide dagen met een stukje theorie, onder andere over het lezen van het kenteken. Ook lopen we een rondje rond de bus en kijken even onder de motorkap en controleren samen de verlichting. Dan starten we met de 2 daagse praktijk rijopleiding.

In totaal lessen we 2 hele dagen. In die 2 dagen behandelen we alle bijzondere verrichtingen, gaan we een stukje rijden binnen en buiten de bebouwde kom en laten we je kennismaken met de eigenschappen van de bus. Denk daarbij aan de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen en de voor overbouw in verband met de grote wielbasis van een bus, en het inrijden en wegrijden bij bushaltes.

De 2-daagse praktijkopleiding wordt gegeven in Nederweert en afgesloten met het praktijkexamen D bij het CBR/CCV bij ons op de rijschool in ons praktijk-en theorie centrum. Eenmaal geslaagd dan kun je bij de gemeente je rijbewijs gaan aanvragen.

Kom je van ver dan betalen wij graag voor jouw een overnachting bij een Hotel in de buurt van onze rijschool (gratis)

De theorie examens kunnen worden afgenomen in vrijwel iedere plaats in Nederland waar het CBR een theoriecentra heeft.

De praktijk opleiding voor het bus rijbewijs D wordt gegeven in Amsterdam, Asten, Arnhem, Barendrecht, Breda, Deventer, Dalfsen, Dordrecht, Eindhoven, Elsloo, Groningen, Goes, Heerlen, Helmond, Tiel, Tilburg, Leiden, Landgraaf, Leeuwarden, Maastricht, Nederweert, Nijmegen, Oosterhout, Oss, Rotterdam, Rogat, s’Hertogenbosch, Sittard, Someren, Stein, Susteren, Utrecht, Valkenswaard, Venlo, Weert en Zwolle.

Heb je specifieke vragen of wil je duidelijke uitleg kom dan langs op 1 van onze chauffeurs avonden voor bus rijbewijs D? Neem dan even contact met ons op.

De kosten (theorie + praktijk en incl. zelfstudiepakket) voor deze unieke en complete 2-daagse opleiding zijn € 2410,-

Alleen praktijk voor het bus rijbewijs D volgen? Ook dat is mogelijk. De kosten van alleen een praktijktraining + praktijkexamen bedragen € 1.955,-

Genoemde prijzen zijn excl. BTW (particulieren en instellingen betalen geen BTW)

DAGINDELING LESDAG 1:

07.00u            aanvang lesdag
10.00u            koffie
10.15u            vervolg lesdag
12.00u            middagpauze
12.30u            vervolg lesdag
15.30u            einde lesdag

DAGINDELING LESDAG 2

07.00u            aanvang lesdag
10.00u            koffie
10.15u            vervolg lesdag
12.00u            middagpauze
12.30u            vervolg lesdag
15.30u            einde lesdag

DAG 3 EXAMEN

Examentijden: 08:00/09:30/11:00/12:55/14:25

  • Voor het bus rijbewijs D dien je medisch gekeurd te worden bij een ARBO arts
  • Ook moet je een eigen verklaring downloaden voor het bus rijbewijs D met je DIGID code op mijn.cbr.nl. Je kunt de eigen verklaring ook kopen in ieder gemeentehuis
  • 1 Zelfstudiepakket met internet training
  • 1 Theorie examen RV1 (verkeer + techniek)
  • 1 Theorie examen R2D (administratie)
  • 2 daagse rijopleiding met aansluitend het praktijkexamen bij het CBR voor het bus rijbewijs D

Boek nu jouw rijopleiding voor bus rijbewijs D en vind gegarandeerd werk!

foto bus rijbewijs d

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Welk rijbewijs heb ik nodig om op een bus te rijden?

Wie een bus wil besturen met meer dan 8 zitplaatsen (exclusief de chauffeur), heeft een busrijbewijs nodig. Het D-rijbewijs is het ‘gewone’ busrijbewijs.

 

Minimumleeftijd voor rijexamens busrijbewijs

Om rijexamen te doen voor D en DE moet u minimaal 24 jaar zijn. Voor de nieuwe rijbewijscategorieën D1 en D1E kunt u examen doen vanaf 21 jaar.

De leeftijdsgrens voor buschauffeurs wordt verlaagd naar 18 jaar. Deze nieuwe regel gaat waarschijnlijk vanaf het najaar van 2017 gelden.

Bron: rijksoverheid