Rijbewijs B met Faalangst, Autisme, ADHD, etc.

//Rijbewijs B met Faalangst, Autisme, ADHD, etc.
Rijbewijs B met Faalangst, Autisme, ADHD, etc. 2018-02-07T14:34:25+00:00

Specialismen van rijschool van Bentum

Faalangst

Heb je last van faalangst waardoor je er nog niet geslaagd bent voor je rijbewijs…? Of zijn er bepaalde situaties waarin het zweet je in de handen staat…? Zijn er bepaalde plekken die je liever mijdt…?

Laat faalangst je niet van de weg houden! Bij rijschool van Bentum kun je ondanks faalangst toch je rijexamen halen. Onze speciaal geschoolde rijinstructeurs kunnen je helpen om weer met vertrouwen achter het stuur te gaan zitten.

De rijopleiding faalangst wordt toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Door middel van een intakegesprek stellen wij vast of en op welke wijze wij je door begeleiding en coaching weer tot een volwaardige verkeersdeelnemer kunnen om vormen.

De weg daar naartoe wordt met je doorgesproken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

De cursus faalangst is voor een ieder een maatwerk traject. Via een vrijblijvend intakegesprek krijg je vaak al een goed beeld van de mogelijkheden en de kosten. Vraag een van onze medewerkers naar de kosten van een faalangst auto examen.

Autisme en ADHD

Er bestaan nogal wat vooroordelen over mensen met autisme en ADHD, zo ook op gebied van rijlessen en deelname aan het verkeer. De mate waarin mensen met autisme of ADHD in het verkeer hinder ondervinden van hun aandoening verschilt per persoon. Er zijn mensen met ADHD of autisme die geen enkele hinder ondervinden bij het halen van hun rijbewijs, maar er zijn ook mensen waarbij de stoornis zo ernstig is dat het CBR geen verklaring van geschiktheid afgeeft.

Mensen met een stoornis in het autistisch spectrum zoals PDD-NOS of het Syndroom van Asperger leren anders dan mensen zonder deze stoornis. Rijschool van Bentum is gespecialsieerd in het geven van rijles aan mensen met ADHD en autisme. Onze instructeurs zijn opgeleid om deze mensen zo goed mogelijk te begeleiden.

Eigen verklaring

Ben je gediagnosticeerd met ADHD of autisme of een andere aandoening, geef dit dan direct aan. Dan moet je een zogeheten ‘Eigen verklaring’ invullen. Deze verklaring bestaat uit diverse vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid en wordt door het CBR gebruikt om een verklaring van rijgeschiktheid af te kunnen geven. Heb je ADHD of autisme dan zijn er drie vragen met name van belang.

1) Er wordt gevraagd of je onder behandeling bent (geweest) voor een psychiatrische stoornis
2) Er wordt gevraagd je medicijnen gebruikt
3) Er wordt gevraagd of je nog andere aandoeningen hebt die het besturen van motorrijtuigen moeilijker maken.

Als je autisme of ADHD hebt, zul je één of meerdere vragen met ‘ja’ beantwoorden. De ‘Eigen verklaring’ wordt bij het CBR beoordeeld. Zij bepalen of er meer informatie of onderzoek nodig is om een verklaring van geschiktheid af te geven . Dit kan bestaan uit een bezoek aan een door het CBR goedgekeurde medisch specialist en/of een rijtest. Na deze onderzoeken volgt een oordeel van het CBR of je mag deelnemen aan het praktijkexamen. De kosten van deze onderzoeken moet je zelf betalen. De rijtest bij het CBR is gratis.

Let op: het doorlopen de gehele procedure kan aardig wat tijd kosten; begin daar dus zo snel mogelijk mee. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je door het traject.

Voordelen Rijschool Van Bentum:

 • Gratis Proefles

 • Top Instructeurs

 • Unieke Lesmethodes

 • Examengarantie

 • Lessen waar en wanneer jij wilt

 • Je Rijbewijs B halen in 2, 4 of 6 weken

 • Rijles, net als school, 50 minuten of een blokuur van 100 minuten

 • Direct beginnen

 • Speciale opleidingen op maat bij bijv. faalangst

 • Voordelige aanbiedingen en pakketten

 • Gratis rijles of € 25,= bij het aanbrengen van een nieuwe klant

 • Flexibel in termijnen betalen

Aanvraag Gratis* Proefles Rijbewijs B

  (meerdere dagen mogelijk)
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

* de proefles is gratis mits er gekozen wordt voor rijschool Van Bentum, anders zijn de kosten € 35,=.

Wil jij een gratis autorijles verdienen? Of liever € 25,- handje contantje komen ophalen?

Het werkt heel simpel. Breng een klant aan die een GRATIS proefles wilt komen volgen bij rijschool van Bentum, schrijft deze kandidaat zich in voor een rijopleiding bij rijschool van Bentum na het volgen van de proefles….krijg jij als dank een gratis extra rijles aangeboden of € 25,- contant.