Rijbewijs B met Faalangst, Autisme, ADHD, etc.

//Rijbewijs B met Faalangst, Autisme, ADHD, etc.
Rijbewijs B met Faalangst, Autisme, ADHD, etc.2018-03-20T16:04:05+00:00

Specialismen van rijschool van Bentum

Faalangst

Heb jij last van faalangst? Ben je daardoor je nog niet geslaagd voor je rijbewijs? Of zijn er bepaalde situaties waarbij het zweet je in de handen staat? Zijn er plekken of (verkeers-)situaties die je liever mijdt?
Laat faalangst je niet van de weg houden! Bij rijschool van Bentum kun je ondanks faalangst toch je rijexamen halen. Onze speciaal geschoolde rij-instructeurs helpen je op weg, om weer met vertrouwen achter het stuur te gaan zitten.

De rijopleiding faalangst, wordt toegespitst op jouw persoonlijke situatie. In een intakegesprek stellen wij vast of en op welke wijze wij je kunnen helpen. Met goede coaching en de juiste begeleiding, weten wij zeker dat we jou (weer) tot een volwaardige verkeersdeelnemer kunnen vormen. Het traject op weg daar naar toe wordt helemaal met je doorgesproken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Faalangst wordt door iedereen anders beleefd. De cursus faalangst is dan ook maatwerk; een persoonlijk traject dat aansluit bij jou. Tijdens het intakegesprek, dat geheel vrijblijvend is, krijg je vaak al een goed beeld van de mogelijkheden. Vraag een van onze medewerkers naar de kosten van een faalangst auto-examen.

Autisme en ADHD

Er bestaan nogal wat vooroordelen over mensen met diagnoses binnen het autistisch spectrum en mensen met ADHD. Ook als het gaat om deelname aan het verkeer. De mate waarin iemand met autisme of ADHD hinder ondervindt bij deelname aan het verkeer, verschilt per individu. Er zijn mensen die totaal geen problemen tegenkomen en makkelijk hun rijbewijs halen. Er zijn ook situaties, waarbij de kenmerken van een stoornis zodanig belemmerend zijn, dat het CBR besluit geen ‘verklaring van geschiktheid’ af te geven.

Mensen met een stoornis binnen het autistisch spectrum zoals bijvoorbeeld: PDD-NOS of het syndroom van Asperger leren over het algemeen anders, dan mensen zonder deze stoornis. Rijschool van Bentum is gespecialiseerd in het geven van rijles aan mensen binnen deze doelgroep. Onze instructeurs zijn speciaal opgeleid om deze mensen zo goed mogelijk te begeleiden.

Eigen verklaring

Ben je gediagnosticeerd met ADHD of autisme of is er iets anders aan de hand waarbij je extra ondersteuning nodig hebt? Geef dit dan direct aan ons door. Je vult dan een zogeheten ‘eigen verklaring’ in. Deze verklaring bestaat uit een lijst met vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Deze wordt door het CBR gebruikt om een ‘verklaring van rijgeschiktheid’ af te kunnen geven. De volgende drie vragen zijn vooral van belang:

1) Ben je onder behandeling (geweest) voor een psychiatrische stoornis?
2) Gebruik je medicatie?
3) Zijn er andere ‘aandoeningen’ die het besturen van motorrijtuigen moeilijker maken?

De ‘eigen verklaring’ wordt beoordeeld door het CBR. Het CBR bepaalt dan of er meer informatie of een vervolgonderzoek nodig is. Dit vervolg kan bestaan uit een bezoek aan een door het CBR goedgekeurde (medisch) specialist en/of een rijtest. Na een positief oordeel van het CBR krijg je een verklaring van geschiktheid en mag je deelnemen aan het praktijkexamen .

De kosten van deze onderzoeken moet je zelf betalen. De rijtest bij het CBR is gratis.
Let op: het doorlopen van de gehele procedure kan aardig wat tijd kosten; begin daar dus zo snel mogelijk mee. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag bij dit traject!

Voordelen Rijschool Van Bentum:

 • Gratis Proefles

 • Top Instructeurs

 • Unieke Lesmethodes

 • Examengarantie

 • Lessen waar en wanneer jij wilt

 • Je Rijbewijs B halen in 2, 4 of 6 weken

 • Rijles, net als school, 50 minuten of een blokuur van 100 minuten

 • Direct beginnen

 • Speciale opleidingen op maat bij bijv. faalangst

 • Voordelige aanbiedingen en pakketten

 • Gratis rijles of € 25,= bij het aanbrengen van een nieuwe klant

 • Flexibel in termijnen betalen

Aanvraag Gratis* Proefles Rijbewijs B

  (meerdere dagen mogelijk)
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

* de proefles is gratis mits er gekozen wordt voor rijschool Van Bentum, anders zijn de kosten € 35,=.

Wil jij een gratis autorijles verdienen? Of liever € 25,- handje contantje komen ophalen?

Het werkt heel simpel. Breng een klant aan die een GRATIS proefles wilt komen volgen bij rijschool van Bentum, schrijft deze kandidaat zich in voor een rijopleiding bij rijschool van Bentum na het volgen van de proefles….krijg jij als dank een gratis extra rijles aangeboden of € 25,- contant.