Haal nu in 1 dag je camper rijbewijs C1 bij rijschool Theo van Bentum!

Sinds 2013 organiseren wij unieke rijopleidingen door héél Nederland met als motto ’s morgens beginnen, ’s middags geslaagd!

Om gericht naar je camper rijbewijs C1 te werken plannen wij de volledige rijopleiding bij aanmelding.

Je begint de cursus met 2 theorie examens. Het ene examen gaat over verkeer & techniek en het andere examen gaat over administratie. Beide theorie examens worden meestal geboekt op de zelfde dagen bestaan uit 40 meerkeuze vragen. Per theorie examen mag je

Je kunt je goed op voor bereiden door ons zelfstudie pakket met internet training. Bij een half uurtje zelfstudie per dag ben je hiervoor gemiddeld een week of 4 aan het leren. Uiteraard kan het sneller, maar dat is afhankelijk van het studietempo dat je zelf hanteert.

Tijdens de voorbereiding op de 2 theorie examens dien je een medische rijbewijs keuring af te spreken voor rijbewijs C1 bij een ARBO arts.

Na het behalen van de theorie examens kunnen we aan de slag in de praktijk.

We beginnen de praktijkdag met een stukje theorie. Dit gaat over het lezen van het kenteken en lopen een rondje rond de les camper (Iveco Daily) en kijken even onder de motorkap (dagdagelijkse controle handelingen) en controleren samen de verlichting. Dan staren we met de praktijk rijopleiding. In totaal lessen we maar liefst 6 uur.

De opleiding wordt aan 2 cursisten gegeven. In die 6 uur behandelen we alle bijzondere verrichtingen, gaan we en stukje rijden binnen en buiten de bebouwde kom en laten we je kennismaken met de eigenschappen van de les camper (Iveco Daily). Denk daarbij aan de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen ivm de grotere wielbasis.

De praktijkdag wordt afgesloten met het praktijkexamen C1 bij het CBR. En kun jij je melden op het gemeentehuis om je rijbewijs C1 aan te vragen.

De duo rijopleiding vrachtauto rijbewijs C1 wordt gegeven in:
Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Asten, Amstenrade, Barendrecht, Berkel Enschot, Breda, Dalfsen, Dordrecht, Eindhoven, Goes, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hoogeveen, Leeuwarden, Leiden, Leusden, Meppel, Maastricht, Nederweert, Nijmegen, Oss,  Oosterhout, Rogat, Roermond, Rotterdam, s’Hertogenbosch, Sittard, Spijkenisse, Tiel, Utrecht, Weert, Waddinxveen, Zaandam, Zwolle.

Staat jouw plaats er niet bij? Weten of we ook bij jou in de buurt kunnen komen voor de duo rijopleiding camper rijbewijs C1? Neem contact met ons op.

De prijs voor deze unieke complete duo-opleiding is € 1069,- p.p.

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
13.00u 1e CBR praktijkexamen camper rijbewijs C1
14.30u 2e CBR praktijkexamen camper rijbewijs C1

Voor het aanhanger rijbewijs C1E dien je medisch gekeurd te worden bij een ARBO arts.
Daarnaast moet je een eigen verklaring downloaden voor rijbewijs C/C1 met je DIGID code op mijn.cbr.nl. Deze verklaring kun je ook kopen in ieder gemeentehuis.
1 Zelfstudiepakket met internet training
1 Theorie examen RV1L (verkeer + techniek)
1 Theorie examen R2C (administratie)
6 uur duo rijles met aansluitend het praktijkexamen (lessen met medecursist)
camper rijbewijs c1

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Soorten vrachtwagenrijbewijzen

Het ‘gewone’ vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kg. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg). De nieuwe regels voor het vrachtwagenrijbewijs gelden sinds 19 januari 2013.

Rijden met een aanhanger

Met een rijbewijs C en C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.

Bron: rijksoverheid