Haal nu in 1 dag je camper rijbewijs C1 bij OTC rijopleidingen B.V.!

Sinds 2013 organiseren wij unieke rijopleidingen met als motto ’s morgens beginnen, ’s middags geslaagd!

Om gericht naar je camper rijbewijs C1 te werken plannen wij de volledige rijopleiding bij aanmelding.

De Theorie

Voor je aan de praktijkopleiding begint start je met de theorie-examens voor het examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid module 1-C1 (RVM1-C1) . Onderdelen die behandeld worden zijn: verkeer, techniek, lading en wetgeving (Administratie). Het theorie-examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen.

Je kan je hier goed op voorbereiden met behulp van het zelfstudiepakket en de internettraining. Met één uur studie per dag, kun je in vier werken klaar zijn. Het kan uiteraard sneller, dat is afhankelijk van je studietempo. Wij plannen in overleg met jou de twee theorie examens in bij jouw dichtbij zijnde CBR locatie.

Tijdens de voorbereiding op de theorie-examens moet je een afspraak maken met een ARBO arts voor de medische keuring voor rijbewijs C.

De praktijk

We beginnen de praktijkdag met een stukje theorie. Dit gaat over het lezen van het kenteken en lopen een rondje rond de Iveco les camper en kijken even onder de motorkap (dagdagelijkse controle handelingen) en controleren samen de verlichting. Dan staren we met de praktijk rijopleiding. In totaal lessen we maar liefst 6 uur.

De opleiding wordt aan 2 cursisten gegeven. Je rijd dan om en om of 3 uur voor de 1 en 3 uur voor de ander. In die 3 uur behandelen we alle bijzondere verrichtingen, gaan we en stukje rijden binnen en buiten de bebouwde kom en laten we je kennismaken met de eigenschappen van de les camper (Iveco Daily). Denk daarbij aan de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen ivm de grotere wielbasis.

De praktijkdag wordt afgesloten met het praktijkexamen C1.Bij positief resultaat kun jij je daarna melden op het gemeentehuis om je camper rijbewijs C1 aan te vragen.

De theorie-examens kunnen worden afgenomen in vrijwel iedere plaats waar het CBR een theoriecentrum heeft. In de volgende steden is een CBR locatie gevestigd. Alkmaar, Almelo, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Barendrecht, Bergen op Zoom, Berkel-enschot, Breda, Den Bosch, Den Helder, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Eemnes, Eindhoven, Emmeloord, Emmen, Enschede, Goes, Gouda, Groningen, Haarlem, Harderwijk, Heerenveen, Hoogeveen, Hoorn, Horn, Kerkrade, Leeuwarden, Leiden, Leusden, Maastricht, Meppel, Middelburg, Mierlo, Nijmegen, Rijskerk, Rozendaal, Rotterdam, Schelluinen, Sneek, Spijkenisse, Terneuzen, Tiel, Urmond, Utrecht, Venlo, Weert, Winschoten, Zaandam, Zoetermeer, Zwolle.

De rijopleiding vrachtauto rijbewijs C1 wordt gegeven in Someren:

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem contact met ons op.

De prijs voor deze unieke complete opleiding voor het camperrijbewijs C1 is € 1.065,-

Alleen praktijk voor het camper c1 rijbewijs volgen? Dat is ook mogelijk! De kosten van alleen een praktijktraining + praktijkexamen bedragen € 755,-

* Genoemde prijzen zijn excl. BTW, particulieren betalen geen BTW.

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
13.00u 1e CBR praktijkexamen camper rijbewijs C1
14.30u 2e CBR praktijkexamen camper rijbewijs C1

Voor het aanhanger rijbewijs C1E dien je medisch gekeurd te worden bij een ARBO arts.
Daarnaast moet je een eigen verklaring downloaden voor rijbewijs C/C1 met je DIGID code op mijn.cbr.nl. Deze verklaring kun je ook kopen in ieder gemeentehuis.
1 Zelfstudiepakket met internet training
1 Theorie examen RV1L (verkeer + techniek)
1 Theorie examen R2C (administratie)
6 uur duo rijles met aansluitend het praktijkexamen (lessen met medecursist)

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Soorten vrachtwagenrijbewijzen

Het ‘gewone’ vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kg. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg). De nieuwe regels voor het vrachtwagenrijbewijs gelden sinds 19 januari 2013.

Rijden met een aanhanger

Met een rijbewijs C en C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.

Bron: rijksoverheid