Rijschool van Bentum heeft een voor Nederland unieke rijopleiding voor het aanhanger rijbewijs DE (bus met aanhanger rijbewijs DE) ontwikkeld, deze opleiding kunt je volgen vanuit héél Nederland in Asten, Nederweert, Sittard en Oss.

Deze unieke rijopleiding voor het rijbewijs DE is een welkome aanvulling voor alle touringcar chauffeurs die de laatste tijd steeds vaker op reis gaan met een touringcar met aanhangwagen.

Deze dagreis kan gevolgd worden door iedereen in héél Nederland die een dagje Nederweert wil boeken, en s‘avond weer naar huis wil met het rijbewijs DE op zak!

We beginnen de dagreis naar het aanhanger rijbewijs DE met een stukje theorie over het kenteken van de bus en de aanhangwagen en vertellen jouw de belangrijkste kenmerken tijden het rijden op de weg.

Dan koppelen we de combinatie aan, en gaan samen op pad. Tijdens het rijden starten we met diverse bochten en beginnen al snel met de bijzondere verrichtingen. Daarna gaan we nog rijden op verschillende soorten wegen binnen en buiten de bebouwde kom.

De opleiding wordt gegeven aan 1 cursist. Na 8 uur voorbereiding volgt de volgende dag het praktijkexamen aanhanger rijbewijs DE bij het CBR in Asten, Nederweert, Sittard of Oss

Start dag opleiding:

  • 07.00 tot 12.30 uur
  • 12.30 uur tot 15.30 uur

Praktijkexamen dag erna om 09.30 uur of 11.00 uur

Prijs: € 1165,-

* Genoemde prijs is excl. BTW, particulieren betalen geen BTW
* SOOB subsidie mogelijk

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Soorten busrijbewijzen

Wie een bus wil besturen met meer dan 8 zitplaatsen (exclusief de chauffeur), heeft een busrijbewijs nodig. Het D-rijbewijs is het ‘gewone’ busrijbewijs. Speciaal voor chauffeurs van kleinere bussen (maximaal 16 zitplaatsen) is het D1-rijbewijs ingevoerd.

Rijden met een bus met aanhanger

Met een rijbewijs D en D1 mag u een aanhanger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw bus koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger rijden? Dan hebt u een DE of D1E-rijbewijs nodig.

Bron: rijksoverheid