Haal nu je aanhanger rijbewijs CE (Wipkar) in 3 dagen bij rijschool Theo van Bentum!

Wil jij je vrachtauto met aanhangerrijbewijs CE halen…? En dit op een veilige, vlotte en betaalbare manier doen…? Dan moet jij bij rijschool van Bentum zijn.

Rijschool van Bentum jouw een uniek concept aan om in 3 dagen d.m.v. een individuele rijopleiding je vrachtauto rijbewijs met aanhangwagenrijbewijs CE te halen.

Deze unieke rijopleiding voor het vrachtauto rijbewijs met aanhangwagen rijbewijs CE wordt gegeven in Asten, Nederweert, Nijmegen, Oosterhout, Oss en Sittard.

Deze rijopleiding in 2 dagen voor het vrachtauto rijbewijs met aanhangwagen rijbewijs CE wordt gegeven volgens een uniek en beproefd concept, ontwikkeld op basis van jaren lange ervaring en de visie van Theo van Bentum. 2 dagen ga jij op pad met jouw instructeur om alle kneepjes van het vrachtauto rijbewijs met aanhangwagen rijden op een CE combinatie bestaande uit een DAF 85 CF of een DAF XF 450 en een TRACON wipkar onder de knie te krijgen.

Inhoud opleiding:

  • Het lezen van het kenteken
  • Aan- en afkoppelen
  • Byzondere verrichtingen
  • Rijden op smalle en bochtige wegen
  • Rijden op doorgaande wegen, invoegen & uitvoegen
  • Hoe neem ik een scherpe- haakse bocht, wat doet mijn kopschot
  • Wat doet de achteroverbouw
  • Etc

Verder dien je er zelf voor zorg te dragen voor de medische keuring, heb je niet langer dan 1 jaar je vrachtauto rijbewijs C dan hoef je alleen een eigen verklaring voor rijbewijs CE te downloaden bij het CBR log in met je DIGID op www.mijn.cbr.nl  heb je het vrachtauto rijbewijs langer dan 1 jaar dan dien je een afspraak te maken met een ABO arts voor een rijbewijs keuring voor het vrachtauto rijbewijs met aanhanger CE en uiteraard ook een eigen verklaring downloaden voor rijbewijs CE.

Staat jouw plaats er niet bij? Weten of we ook bij jou in de buurt kunnen komen voor de rijopleiding aanhanger rijbewijs CE? Neem contact met ons op.

De kosten voor deze unieke en complete 3-daagse opleiding zijn € 2399,-

* Genoemde prijs is excl. BTW, particulieren betalen geen BTW
* SOOB subsidie mogelijk

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Soorten vrachtwagenrijbewijzen

Het ‘gewone’ vrachtwagenrijbewijs kent 2 categorieën: C en C1. Het C-rijbewijs is voor vrachtwagens zwaarder dan 3.500 kg. Het C1-rijbewijs is een nieuwe categorie en bedoeld voor lichte vrachtwagens en campers (tussen 3.500 kg en 7.500 kg). De nieuwe regels voor het vrachtwagenrijbewijs gelden sinds 19 januari 2013.

Rijden met een aanhanger

Met een rijbewijs C en C1 mag u een aanhanger of oplegger tot 750 kilo (toegestane maximummassa) aan uw vrachtwagen koppelen. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u een CE of C1E-rijbewijs nodig.

Bron: rijksoverheid

Dagindeling rijopleiding aanhanger rijbewijs CE (wipkar) in 3 dagen:

DAGINDELING LESDAG 1:

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
10.15u vervolg lesdag
12.00u middagpauze
12.20u vervolg lesdag
15.30u einde lesdag

DAGINDELING LESDAG 2:

07.00u aanvang lesdag
10.00u koffie
10.15u vervolg lesdag
12.00u middagpauze
12.20u vervolg lesdag
15.30u einde lesdag

DAGINDELING LESDAG 3:

06.30u aanvang lesdag
08.30u koffie
08.45u vervolg lesdag
10.45u einde lesdag
11.00u praktijkexamen