Rijopleiding aanhanger rijbewijs BE

//Rijopleiding aanhanger rijbewijs BE
Rijopleiding aanhanger rijbewijs BE2018-05-03T11:00:16+00:00

Haal nu in 1 dag je aanhanger rijbewijs BE bij rijschool Theo van Bentum!

Al jaren organiseren wij unieke rijopleidingen door héél Nederland met als motto ’s morgens beginnen… ’s middags geslaagd!

We beginnen de dag met een stukje theorie over het kenteken van de les combinatie en hoe te rijden met een aanhanger. Na de koffie stappen we in de auto om de theorie in de praktijk te brengen. In totaal lessen we maar liefst 5 uur.

In die 5 uur behandelen we de volgende bijzondere verrichtingen:

  • recht achteruit rijden,
  • keren door middel van een halve draai,
  • keren door middel van bocht achteruit,
  • helling proef, en
  • met een bocht de aanhanger recht voor een garagedeur of dockshelter zetten.

Tijdens het rijden op de weg leren we je om om te te gaan met de lengte, de uitzwaai en de inloop van de aanhangwagen. De opleiding wordt gegeven aan 1 cursist. Na die 5 uur  voorbereiding volgt aansluitend het praktijkexamen aanhanger rijbewijs BE bij het CBR, zodat jij daarna veilig de weg op kunt met een aanhanger.

De individuele rijopleiding voor het aanhanger rijbewijs BE wordt gegeven in de volgende plaatsen:

Alkmaar, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Barendrecht, Bergen op Zoom, Berkel Enschot, Breda, Doetinchem, Dordrecht, Eemnes, Eindhoven, Goes, Haarlem, Heerlen, Hoogeveen, Horn, Leiden, Leusden, Maastricht, Meppel, Middelburg, Mierlo, Nijmegen, Roosendaal, Rotterdam, Schelluinen, s’Hertogenbosch, Sittard, Spijkenisse, Tel, Utrecht, Weert, Zaandam, Zwolle.

Staat jouw plaats er niet bij? Weten of we ook bij jou in de buurt kunnen komen? Neem contact met ons op.

Prijs per persoon, van € 550,- voor € 495,- inclusief BTW voor het rijbewijs BE  in de plaatsen Heerlen, Maastricht, Sittard, Roermond, Weert, Venlo, Mierlo en Eindhoven. Voor alle overige plaatsen geldt een toeslag van €90,-

08.00u – aanvang lesdag op parkeerplaats CBR
10.00u – koffie
13.05u – praktijkexamen aanhanger rijbewijs BE bij het CBR

Gezondheidsverklaring rijbewijs B + BE

Belangrijk: Vanaf 1-11-2017 kunnen wij als opleider geen gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring) meer invullen voor onze examenkandidaten. Dit moet elke leerling nu voor zichzelf doen. Zonder dat jij jouw gezondheidsverklaring hebt ingevuld, kunnen wij geen praktijkexamen voor jou reserveren. We willen je daarom vriendelijk verzoeken jouw gezondheidsverklaring z.s.m. te regelen. Dit kan met jouw DigiD via de website van het CBR.

Individuele rijles
6 uur rijles met aansluitend het praktijkexamen

INFORMATIE RIJKSOVERHEID:

Wanneer heb je een aanhanger rijbewijs BE nodig?

Rijbewijs BE (auto met aanhanger)
U heeft een rijbewijs BE nodig om te rijden met een zwaardere aanhangwagen, boottrailer of caravan.

Maximaal gewicht aanhanger of oplegger beperkt

De aanhanger of oplegger bij rijbewijscategorie BE mag sinds 19 januari 2013 niet meer wegen dan 3500 kg (toegestane maximummassa). Alleen onder bepaalde voorwaarden mag de aanhanger op oplegger zwaarder zijn dan 3.500 kg. Overschrijdt uw voertuig met oplegger of aanhanger deze eisen? Dan heeft u een rijbewijs C1E nodig.

Was u vóór 19 januari 2013 al in het bezit van een rijbewijs BE? Dan blijven voor u de oude regels van kracht. Voor u geldt dan geen maximumgewicht voor aanhanger of oplegger. Lees voor meer informatie de brochure Nieuwe regels voor het rijbewijs BE.

Bron: rijksoverheid